Skjermbilde 2017-10-06 kl. 07.22.54.png

BIO

Elin Furubotn er en norsk sanger, tekstforfatter, komponist og gitarist.
Hun platedebuterte i 1999 og har siden utgitt seks album. Mest kjent er hun kanskje for radiohiten
Så lett det kan ver, som hun gjorde sammen med Morten Abel. Låten ble utgitt på albumet
Å nærme seg det nære i 2014, der 17 musikere fra Stavanger Symfoniorkester medvirket. Flere av Elins låter, som I det stille og Slepp tvilen fri, har hatt høy rotasjon på NRK P1.
I 2012 vant hun en Indie Award i USA (Colerado) for beste album i kategorien pop med Heilt Nye Vei.
Etter at hun ga ut det internasjonale albumet, turnerte hun i Tyskland og fikk varm mottakelse og strålende anmeldelser for sine sanger på norsk.

Elin ble født i Tydal og bodde senere mange år i Stavanger. Nå holder hun til i Oslo. Mye av barndommen tilbrakte hun på Tonstad, ei bygd i Sirdal på Sør-Vestlandet. Det er her, i ei gammel,
rød skrivestue på en liten husmannsplass, hun fremdeles trekker seg tilbake og skaper musikken sin. Hennes tekster og melodier bærer tydelig preg av naturen, med fjellene og elva som inspirasjonskilder.

Musikken hennes er en sammensmelting av viser, pop, rock, folketoner og jazz. Tekstene beskriver hverdagslige situasjoner med humor, alvor og ettertenksomhet. Elins underfundige betraktninger er lette å kjenne seg igjen i. Hennes særpregede stemme formilder stemningene godt og skaper en umiddelbar nærhet til lytteren. Dessuten har hun en egen evne til å lage iørefallende melodier som er lette å få på hjernen.     

6. oktober er Elin klar med sitt 7. album: Ikkje gå deg vill
Denne gangen har hun gått nye veier. Bak produsentspakene i Elektrolud studio har hun nemlig satt Morten Abel, Børge Fjordheim og seg selv. Med orgel, fiolin, trompet, diverse gitarer og koring har musikerne lekt seg fram til et spennende lydbilde og en varm atmosfære. Også på dette albumet aner vi fjellene, skogen og elva i låtene hennes. På typisk Elin-vis får vi høre historier om sønnen som har forlatt redet og synes moren ringer for ofte, om tiden som gikk fortere enn man hadde tenkt, om råd man får, men helst ikke vil ha, og om mennesket som er på ville veier.

 

Elin Furubotn har gitt ut følgende syv album:

1.     Tikk Takk (1999, MTG)

2.     Villhund (2006, Tylden)

3.     Det som e nå (2008, KKV)

4.     Ein tanke unna (2009, KKV)

5.     Heilt Nye Vei (2012, Ozella)

6.     Å nærme seg det nære (2014, Grappa)

7.     Ikkje gå deg vill (2017, Grappa)

På hennes syvende album medvirker:

Børge Fjordheim (trommer, kor)
Morten Abel (gitarer, bass, kor)
Torbjørn Økland (mandolin, gitarer, trompet)
Renate Engevold (stryk, kor)
Magnus Røed Haugland (kontrabass)
Elin Furubotn (akk. gitar, vokal).